152 са кандидатите за народни представители  от Сливенски избирателен район на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. Това съобщи говорителят на РИК Сливен Даниела Василева. Средната възраст на кандидатите за депутати е 47 години. Най-възрастният  е на 80 години. Това е Захари Тасков от Български национален съюз "Нова демокрация". От същата партия е и най-младият кандидат за народен представител - 23-годишният Манол Димитров.

Партиите с един  кандидат в листите са две, а тези с 12 членни листи са 4. 293 секционни комисии са одобрени към момента в 21-ви МИР Сливен. Най-много са избирателните секции в Сливен - 181, в Нова Загора - 62, в Котел - 30 и в Твърдица - 20.

От РИК напомнят, че избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат да гласуват не по постоянен, а по настоящ адрес, вече могат да подават заявления онлайн. Това става през интернет страницата на ГРАО. Заявление може да се подава и чрез писмо до местната власт. То трябва да съдържа ЕГН, номер на документа за самоличност и подпис. Срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес изтича на 18 март.