15 пожарникари от Кюстендил получиха награда по повод празника им, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Днес е професионалният празник на служителите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарникари, спасители и служители на РД ПБЗН-Кюстендил, през тази седмица организират превантивни и празнични прояви за граждани и деца, срещи с представители на държавни структури с цел повишаване противопожарната култура, адекватни действия и партньорство при възникване на критични ситуации.

Днес служителите от РД ПБЗН-Кюстендил, празнуват, като се радват на вниманието и празничните пожеланията от граждани, ръководители на държавни структури и просветни институции. Поздравителните адреси получиха от кметове на общини, държавни структури и горските стопанства.

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев, благодари на колегите си за високия професионализъм, доказан в работата, отправи поздравление и към ветераните от ПБЗН, пожела им здраве и силен дух. Обяви, че със своя заповед награждава 15 служители на РДПБЗДН с обявяване на писмена похвала.