15 кг е марихуаната, открита в багажника на митничар вчера в Стара Загора, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Стойността на наркотика е над 300 000 лева.

От Окръжна прокуратура-Стара Загора уточниха, че са привлекли като обвиняем П.И., на 37 г., за това, че на 28.11.2023 г. в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама, на обща стойност 300 365 лв, като наркотичните вещества са в особено големи размери - престъпление по чл.354а ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият П.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават.

Припомняме, че снощи, около 17 часа, на входа на гр. Стара Загора, патрулен автомобил на ОД на МВР – Стара Загора спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка "Ситроен Берлинго“. Колата е била управлявана от П.И. В условия на неотложност е било извършено претърсване и изземване на автомобила, при което са били намерени 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана с нетно тегло 15 018 грама, чиято стойност е 300 365 лева.