Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си 14-годишния благоевградски спортист Йоан Паланкалиев, часове преди самбистът да отлети за Ереван (Армения), където ще вземе участие в Световно първенство за младежи, юноши и кадети.

Градоначалникът пожела безапелационна победа на възпитаника на Спортен клуб "Самбо-Дети“ и ученик в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов“.

"За Благоевград е гордост да има младежи като теб. Вярвам, че ще се представиш по най-добрия начин, ти за нас вече си победител. На добър час “, пожела кметът Илко Стоянов на благоевградския спортист и му подари български трибагреник.

 

Йоан Паланкалиев е носител на множество награди. Сред последните му постижения са спечелен бронзов медал на престижния турнир по самбо “Орчо Войвода" в град Панагюрище (кат. до 59 кг). С това постижение той се мотивира допълнително и се амбицира за тазгодишният Републикански шампионат, по време на който заслужи бронзов медал след четири силно конкурентни срещи в кат.  до 64 кг. В резултат на постигнатите успехи, Йоан Паланкалиев е поканен от Българската Федерация по самбо да участва в Световното първенство в Армения.

Личен треньор на Йоан е Иван Парасков, помощник-треньор - Даниел Парасков. Това е четвъртият състезател на клуба, който стъпва на световният тепих.

Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на спортните клубове в града. През м. май тази година кметът Илко Стоянов изпълни и обещанието си и предостави нов тепих в СК "Пирин“, който се използва за тренировки по борба, самбо, джудо и жиу-житцу.