Специализирана полицейска операция по метода "широобхватен контрол“ се проведе днес на територията на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. В рамките на три часа служителите на реда са съставили 14 акта и са написали 19 глоби по фиш, предаде кореспондент на "Фокус“. Екипите бяха ситуирани на главен път Велико Търново – Русе, в участъка преди село Самоводене.

"В хода на операцията са проверени 103 автомобила и 129 граждани. Съставени са 14 акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 19 глоби по фиш, вречени са шест електронни фиша. Установен е един водач, седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества и един неправоспособен. Двама шофьори са санкционирани за липса на винетен стикер“, пояснява Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Операцията е реализирана с участието на служители на ОД на МВР – Велико Търново, Агенция "Митници“, НАП, Агенция "Пътна инфраструктура“, Регионална дирекция "Автомобилна администрация“ и Инспекция по труда.