28 клуба от България и 9 чуждестранни клуба от Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция взимат участие в Републикански шампионат Grand Prix Благоевград тази година. Събитието ще се проведе на 17 и 18 септември на пистата в село Зелен дол. В първия ден ще се провеждат тренировките по трасето от 14.00 часа, а във втория ден ще бъде същинското състезание, с начален час 11.00 часа.

Тази година шампионатът ще протече с томбола и много изненади, а голямата награда е електрическа тротинетка. Входът е с билети, на стойност 5 лева, като всеки закупил билет участва в играта за голямата награда.

Класовете, в които ще се състезават участниците са  МX 50; MX 65; MX 85; MX 2 junior; MX 1 ( професионален клас с мотори до 450 кубика); MX 2 ( професионален клас, а моторите са до 250 кубика); MX (взимат участие непрофесионални състезатели на възраст от 26 г. до 45 г.) и MXS- категорията, в която участват състезатели над 45 години.

              

Община Благоевград е основен съорганизатор на събитието и голяма част от усилията на местното ръководство бяха насочени към подобрение на пистата, в резултат на което трасето вече е с 400 метра по-дълго, което прави пистата много по-атрактивна и интересна, както за състезателите, така и за публиката. Събитието се организира и със съдействието на "Арт стейдж енд фест“.