13 заявления за подпомагане са подадени от кюстендилци в Общинския съвет. Това каза пред "Фокус“ Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. По думите му това са заявления които ще бъдат разгледани на заседанието на местния парламент, насрочено за 29 декември.

"За жалост имаме все повече заявления които се подават от наши съграждани имащи остри здравословни или социални проблеми“, коментира Иван Андонов. Заявленията се разглеждат от постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и жилищна политика, която излиза със становище пред общинските съветници, а те от своя страна гласуват направените предложения за подпомагане.

Според комисията подадените 13 заявления са основателни, по мотивите посочени в тях, както и по подадените писмени документи и доказателства, сред които медицински удостоверения, декларативни документи, становища на социални работници.

Общата сума, заявена за отпускане е в размер на 12 000 лева. Тя е налична и може да бъде отпусната от бюджета за 2022 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ