Към момента има образувани 10 бързи производства, като 7 от тях са за притежание на наркотици, 1 за отглеждане на марихуана и 1 за нерегистрирани по надлежния ред МПС, както и 1 за управление без регистрационни табели. Това съобщи на брифинг ст. комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР-Велико Търново, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той уточни, че операцията е по линия на престъпността, по икономическата, по Закона за движение на пътищата, за изборното законодателство.

Установен е водач с 2,13 промила алкохол, добави ст. комисар Машов, а шофьорите с под 1,2 на 1000 са  двама. 

"369 лица са проверени до момента, 289 МПС, актовете са 23 по Закона за движение по пътищата, фишовете са 64. Връчени по електронен път  19 до момента", допълни шефът на полицията.

13 са задържани за 24 часа, операцията продължава. Предстои да има и още. "Към настоящия момент нито един от тях не е задържани за изборни престъпления", уточни директорът на ОДМВР - Велико Търново.  

Акцията, която тече в момента е по заповед на главния секретар на МВР и е започнала в 06:00 часа на днешния ден на територията на цялата страна, каза още той. 

Луиза ТРАНЧЕВА