13 години булевард в Пловдив е без хоризонтална маркировка. С този сигнал пловдивчанин се обърна към редакцията на Plovdiv24.bg. Заради бездействието на институциите във времето, той е останал без избор и затова реши да се обърне към нашата медия.

По думите му става въпрос за булевард “Никола Вапцаров" в район “Южен" и пресичането му на кръстовището с улица “Пере Тошев", на която също няма маркировка от години. 

“Проблемът е отдавна и няма оправяне. Като кажа от години, точно от 2010 година, това са 13 години. Става въпрос за така наречените стрелки. Давам Ви пример за това кръстовище, защото това са особени, големи улици, защото трябва да има маркировка за надясно и направо, а за наляво да е отделно, тъй като в десния край е разширена улицата. 

Същото е положението е и на Т-образното кръстовище на улица “Солунска" и “Царевец".  Там също няма маркировка за надясно и отделно за наляво, има място, улицата е уширена и колите могат да са в два реда. Понеже няма маркировка, колите стоят в един ред и става задръстване, което е от години".

Нашият читател споделя, че е се е обръщал към работници, които са подготвяли пешеходните пътеки, евентуално да съдействат за останалата маркировка, но те са го препратили на общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта". 

“Забавяне с 13 години не е оправдание," споделя пловдивчанинът и даде още един пример за кръстовището с ул. Македония", където преди няколко години положили маркировка, но тя се е изтрила прекалено бързо, тъй като боята не е термопластик.

Във връзка със сигнала на нашия читател Plovdiv24.bg се свърза с кмета на “Южен" Атанас Кунчев, който заяви, че е наясно с проблема. Наскоро официално е предоставил цял списък с улици от района на директора на “Организация и контрол на транспорта", на които спешно трябва да бъде положена маркировка, като се обърне специално внимание и на пешеходните пътеки.

Георги Стоилов, директор на въпросното предприятие заяви пред Plovdiv24.bg, че се е ангажирал маркировка да бъде положена следващата година.