За времето от 27 март до 2 април на територията на ОДМВР-Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха за "Фокус" от полицията. Проверени са 3488 МПС и 6329 лица. Съставени са 1223 фиша и 254 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо пет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – двама от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, трима - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират трима водачи, петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 7 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 312 проверки, установени са 215 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 13 проверки, установени са 17 нарушения.

Рени АТАНАСОВА