12-то поредно издание на традиционния вече за Велико Търново форум Трабант фест предстои стягат в града. През 2023-а се очаква проявата да събере около 100 автомобила от страната и чужбина, предаде кореспондент на "Фокус“. Толкова са и записаните до момента участници, които вече стягат возилата си, разказват организаторите.  

Фестивалът ще се проведе на 18 март, като програмата започва с регистрация на колите в 10:00 часа на входа на парк "Марно поле“. Малко по-късно – от 11:00 до 12:00 часа ще е и изложбата на трабанти пред сградата на Община Велико Търново. В нея, по традиция, жителите и гостите на старата столица ще могат да разгледат всякакви разновидности на немските возила.

Колите ще могат да разгледат и тези, които няма да имат възможност да слязат до центъра, тъй като е предвидена и обиколка из търновските улици. Тя ще премине по бул. "България“ и старата част на града, като крайна спирка е паркинга под крепостта щ Царевец. Там ще има и демонстрация на майсторско шофиране. Ще бъдат раздадени и много награди – за най-стар автомобил, за най-млад участник и други.

Организатор на проявата е Ретро клуб "Трабант – Велико Търново“. Съдействие оказва и Общината в старата столица.