12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на Стара Загора, засия със силата на хиляди светлини в петък, предаде репортер на Агенция "Фокус''. Малките, но много талантливи, артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера Стара Загора изпъстриха площада с усмивки. Стотици гости на празника пред Общината се включиха с аплодисменти на песните "Коледна елха“, "Пей, звънче“ и "Повярваш ли“. Как точно се веселят "куклите“ в Коледната нощ, далеч от хорски погледи, по емблематичния балет на Чайковски "Лешникотрошачката“, грациозно показаха малките изпълнители от студията.

 "Пожелавам ви една красива, изпълнена с любов и щастие Коледа! Нека има уют и здраве във всяко семейство. Нека след тази трудна и изпълнена с предизвикателства година, посрещнем една нова - благодатна и успешна!“, отправи поздрав зам.-кметът Милена Желева.

На площада пристигна специално и Дядо Коледа, за да напомни, че в предстоящите светли дни е хубаво да отнесем у дома частица от вълшебството, което се спотайва в декемврийските празници. "Навсякъде по света съм бил, но толкова топло и хубаво не помня да са ме посрещали! Затова искам да подаря на голямото старозагорско семейство, искам да подаря нещо наистина специално – "Танцът на Царицата на снежинките“, каза белобрадият благ старец.

Малко след магичния снежен танц, със светещи пойове, под акомпанимента на валсови ноти, настана най-важният момент – блесна в светлина огряна Стара Загора.

Празничната украса озарява улици, булеварди, паркове и градини. Тематични светлини греят и в Зоопарка.

Рени АТАНАСОВА