Две 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата на НДК в петък, 7юни. Децата са хванати от служител на НДК благодарение на засиленото видеонаблюдение, съобщиха от Столичния инспекторат. Ръководството на НДК отново моли гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви, и да сигнализират на тел. 112.

Ето какво още се казва в съобщението на Столичния инспекторат: 

Чрез видеонаблюдението на НДК, служителите от сектор "Сигурност и охрана“ са установили на място 12 годишен драскач на графити по плочите на терасата над централния вход. Момчето е било в компанията на свой съмишленик в "творенията“, който се бил насочил към фасадата над билетния център, за да допълни друго изпълнение, но при вида на служителите на охраната се е отказал. 

От сектор "Общинска полиция“- СДВР веднага са установили връзка с родителите на момчетата, които са пристигнали на място. В разговор  със служителите на реда,  децата изразиха своето съжаление и споделиха, че са се повлияли и ще направят нужното да почистят надрасканото. Обещаха още,че не желяят  да се повтаря такава среща с контролните органи.

Столичен инспекторат състави акт на родителя на извършителя за допуснатото нарушение по реда на Наредбата за реда и условията за провеждане на масови мероприятия, опазване на общински имоти и вещи, предназначени за общо ползване и шума в жилищни сгради на територията на Столична община.

Припомняме, че на 30 май фасадата на НДК отново беше надраскана. А от НДК призоваха гражданите да опазим заедно един от най-големите културни символи на София и страната.