12 души се включиха в кампанията "В кръвта ти е да спасяваш животи“, която се проведе във Велико Търново през уикенда, предаде кореспондент на "Фокус“. Организатори на акцията бяха младежите от Ротаракт клуб - Велико Търново и отделението по Трансфузионна хематология (Кръвен център) при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Проявата, която е традиционна, този път се случи на Благовещение. Нейната цел е да се подпомогне дейността на отделението по Трансфузионна хематология, като се набави резерв от кръв, необходим за дейността му.

Отделението по Трансфузионна хематология в МОБАЛ е единственият кръвен център в област Велико Търново, който отговаря за всички десет общини. 

Младите ротарианци изказват благодарност на всички, които подкрепиха инициативата им и помогнаха за спасяването на човешки животи.

Всеки, който желае да дари кръв, но не е могъл да го направи по време на акцията, може да дари директно в отделението по Трансфузионна хематология" в областната болница, всеки делничен ден от 8.00 до 13.00 часа.