За времето от 6 до 13 февруари на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 3026 МПС и 5525 лица, предаде репортер на "Фокус". Съставени са 1039 фиша и 241 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – петима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, четирима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират петима водачи, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 15 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 323 проверки, установени са 218 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 19 проверки, установени са 39 нарушения.

Рени АТАНАСОВА