С връчването на наградите от 15 конкурса завърши първият хибриден панаир на учебно-тренировъчните фирми. В двудневното вълнуващо събитие участваха над 1 000 ученици и студенти от десетки държави. Чрез В2В каналите на платформата "Дискорд“ участниците успяха да проведат делови преговори и да сключат успешни сделки.

Много резултатно 26-о издание отчетоха организаторите на форума, чиито представители връчиха наградите на финалистите.

Титлите "Мис ТФ ФЕСТ 2023“ и "Мистър ТФ ФЕСТ 2023“ до следващия панаир ще носят Лиляна Канева и Александър Лефтеров от Професионалната търговско-банкова гимназия – София. Директорът на Центъра за учебно-тренировъчни фирми и главен организатор Дария Маврудиева награди кавалерът, а наградата на дамата връчи главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов.

От името на изложбената институция, която е съорганизатор на младежкия форум, той отличи най-силните учебно-тренировъчни компании със специалните награди на Международен панаир Пловдив. Сръбските гимназисти от Пирот грабнаха приза в категорията "Чуждестранно участие“ с концепцията си за търговия с мляко и млечни продукти. УТФ "Хайдрейдет Евридей“ от ФСПГ "Васил Левски" - Монтана спечели отличието на Панаира за най-атрактивен щанд. Екипът на "Абракадабра“ от Националната търговска гимназия в Пловдив спечели в категорията за най-забавно представяне на услугите, които предлагат.

"Международен панаир Пловдив е институцията, която създава нови възможности. Очакваме ви и на другите изложения, защото вярваме, че от тренировъчния етап ще минете в реалния успешен бизнес“, обърна се към младите хора доц. Соколов.

Заместник-министърът на труда и социална политика Надя Клисурска отличи участниците в конкурса за социална иновация, които получиха медали със знака за социално предприятие. Тя обясни на младите предприемачи за възможностите съгласно Закона за социална и солидарна икономика и се ангажира да съдейства от есента към ЦУТФ да има регистър на социалните фирми.

Стамен Тасев, представител на Българския форум на бизнес лидерите и председател на журито в конкурса на Академията за корпоративна и социална отговорност изтъкна конкурентното предимство на социално ангажирания бизнеса. В церемонията по връчване на отличията се включиха представителите и на останалите партньорски институции: Министерството на образованието и науката, Нов български университет, СУ "Св. Климент Охридски“, Варненски свободен университет – филиал Смолян, Сдружение Българска тренировъчна централа и Сайт Медиа.

Като ключови за успеха си в двудневния форум, младите финалисти посочиха екипната работа, постоянството, добрите ментори и коректните отношения с клиентите. За всички участници 26-ят международен панаир "ТФ ФЕСТ 2023 – Млад предприемач“ оставя невероятни спомени с полезните контакти и нови блестящи идеи за бизнес.