Ремонтите по пътната инфраструктура в пловдивския район "Южен" се форсират, за да се осигури възможност за придвижване след затварянето на Бетонния мост, предава Plovdiv24.bg.

Планирано е спирането на трафика през съоръжението да се случи във втората половина на април, а същинската работа по демонтажа да започне най-късно през май. Според индикативния график, обектът трябва да бъде приключен най-късно до 15 ноември. Това означава, че за тези 6 месеца 100 000 жители на Кючука се лишават от основна пътна връзка с останалата част на Пловдив.

В района в момента се работи по три големи инфраструктурни проекта - Южния обходен колектор на държавното дружество ВиК и общинските обекти пробив "Модър - Царевец" и ремонт на "Кукленско шосе". След затварянето на Бетонния мост за реконструкция от държавното дружество НКЖИ, единствените действащи връзки на "Южен" с града остават надлез "Родопи" и Коматевския транспортен възел. 

Имаме дати за отваряне на някои участъци, коментира за медията ни районният кмет Атанас Кунчев. Вчера той е бил на инспекция на "Кукленско шосе" и е видял, че на обекта са струпани 30 работници. Ремонтът се извършва от "Европейски пътища", които са уверили кмета, че ще приключат с източното платно до 6 април. След отварянето му машините на фирмата ще се изтеглят към митницата в западното платно до индустриалната зона да продължат работата. 

Ситуацията в района ще се успокои още повече след частичното отваряне на "Александър Стамболийски". Преди затварянето на Бетонния мост трябва да бъдат отворени две точки на булеварда, едната от които е пред хипермаркет "Рила". Другата е кръстовището на "Никола Димков" и "Стефан Стамболов", където предстои да се свърже водопроводът за права вода.