10 жалби са постъпили до момента в Районната избирателна комисия в Бургас във връзка с изборите. Само в рамките на днешния ден засега са подадени 8, предаде репортер на "Фокус". Две от тях касаят неправомерно оказване на помощ на избиратели в процеса на гласуване. Друга е свързана с разкриване на вота от представител на политическа партия. 

От Царево днес са изпратени две жалби - за това, че представител на политическа партия възпрепятства спокойното провеждане на изборите, както и че друг не е упълномощен като предствител по надлежния ред. 

От Руенско сигнализират за нередности при подготовката на изборното помещение в един от СИК-овете, както и за това, че в друг от тях е нарушено изискването на чл. 218 от ИК за създаване на параван за гласуване. 

Припомняме, че първата жалба, подадена днес, беше свързана с регистрацията на кмет от Айтоско като застъпник. Впоследствие РИК-Бургас заличи името му от регистъра. Очаква се Районната избирателна комисия да се произнесе и по всеки от останалите сигнали.