Предложението на Пламен Димов за имена на леопарда – Леа и двете черни пантери – Лили и Данте в старозагорския зоопарк събра 215 гласа от близо 900, съобщиха за Агенция "Фокус" от Община Стара Загора. Така 10-годишният възпитаник на СУ "Максим Горки“-Стара Загора стана кръстник на трите животни.

Идеите от името на Пламен пише във фейсбук страницата на Зоопарк Стара Загора неговата майка  Даниела Димова, която е преподавател в училището на сина си. Тя уточни, че в гласуването са се включили приятели на семейството. За кръстника ще има специален подарък, както и табела с имената на животните, на която ще бъде увековечено и неговото.

Свои предложения за имена дадоха 81 души, които очакваха подкрепа, малко над седмица. Второто място в гласуването е за Траяна Иванова, а третото, по брой коментари е за Женя Атанасова.

"Трите големи котки се адаптират отлично в Зоопарка. Свикнаха с интереса към тях и вече не се смущават от посетителите. С удоволствие ще посрещнем кръстника им, както и неговото семейство при нас“, казва д-р Ивелина Илиева.

Рени АТАНАСОВА