Наскоро 10-годишната шампионка по карате киокушинкай Анабел Атанасова помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние. Ситуацията се разиграва до СУ "Константин Преславси", където Анабел учи. На паркинга до училището, младото момиче забелязва, че мъж във видимо нетрезво състояние се качва в автомобил, паркиран в близост до техния, в който от училище я чака нейният баща.

Пред Агенция "Фокус" тя разказа за случая и призова всеки участник на пътя да спазва правилата.

"На излизане от училище видях видимо нетрезвен мъж, който се качваше в колата си. Реших, че трябва веднага трябва да кажа на баща си, защото можеше да стане нещо. Когато му казах, същият човек започна да кара срещу нас, започна да криволичи, след което татко звънна на 112. След като дойдоха полицаите, измериха 2.78 промила алкохол. Мъжът започна да отправя закани към нас", обясни Анабел.

"Нека никой да не прави така – това е престъпление", добави тя.  

Анабел Атанасова е една от младите надежди на бургаския клуб "Киокушин спирит“, със световния шампион - сенсей Гергана Апостолова-Костова. Съвсем наскоро тя направи силен международен дебют и завоюва сребро сред претенденти от 7 държави. Това отличие е само част от десетките завоювани на български турнири от многообещаващата ни надежда в спорта. 

За доблестната си постъпка тя ще бъде наградена от бургаската полиция.