С концерт този петък - 23 декември, от 19:00 часа на сцената на Младежкия център в Добрич музикалната група Bloodrush ще отбележи 10 години от своето създаване, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"За 10 години преживяхме много, срещнахме много хора, открихме пътя си, загубихме го и продължихме да търсим", споделят младите музиканти и допълват: "На 23 декември ще се върнем там, където всичко започна, за да ви разкажем, заедно с гост-музиканти Даниел Кирилов - китара и Велислава Манчева - бек вокал и синт. Елате да потънем в предколедна меланхолия заедно". Концертът ще бъде първото събитие по рода си за музикантите, с песни от всеки период на групата, някои които се помнят само от хората, които са с тях от самото начало.

Преди 10 години основната цел на добричлиите, ученици тогава, е да свирят на дървената сцена в Младежкия център. Групата е създадена през 2013 г. в Добрич от Коста Коларов – вокал и китара, Мартин Кирилов – барабани и Димитър Димов – бас. Две години по-късно те записват първия албум "No Man’s Land". Той е много бързо харесан от феновете на твърдата музика в страната. След година  Bloodrush печелят телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди "Голямото рок междучасие“. По това време басист е Мариян Николов, който заменя заминалия да следва в Англия Димитър. Впоследствие групата се събира в оригиналния си състав на Острова, където всички са студенти. През април 2019 г. излиза вторият им албум "Quench". През 2022 година Bloodrush записа три нови авторски песни с клипове към тях.

Публиката утре вечер ще чуе песни от всички периоди на Bloodrush. Концертът ще бъде разделен на три части – първи албум, втори и новите песни. Така последователно ще бъде представена историята на групата.  

Жулиета НИКОЛОВА