В 13.15 часа е получен сигнал на телефон 112 от кмета на село Крупник Александър Равначки за пожар в непосредствена близост до населеното място. Това каза за "Фокус" Благой Кишев, директор на Държавно горско стопанство - Симитли.  

"Благодарение на бързата намеса на г-н Равначки, на жители на община Симитли и на хора от село Крупник пожарът бе навреме локализиран и беше потушен. Става въпрос за пожар в местността Градище, непосредствено над село Крупник", каза още той.

Огънят е обхванал около 10 дка борова гора. Пожарът е тръгнал над пътека, която се намира в недостъпна местност. 

"Пожарът вече е потушен. Цяла нощ и утре през деня на място ще има служители на ДГС - Симитли, които на място ще следят пожарът да не се възпламени отново", подчерта Кишев.

Той напомни на всички жители и гости на Община Симитли, че съгласно заповед на областния управител Мария Димова, започна от 1 април.

"Бъдете внимателни, защото през последната седмица бяхме свидетели на рязкото повишаване на температурите и съответно тревата съхне бързо, което води до по-лесно разпространяване на пожари. Напомням да бъдат внимателни и да не палят огньове. Още веднъж искам да благодаря на Александър Равначки, който пръв стигна на мястото, заедно с жители на село Крупник. Те спомогнаха пожарът да бъде локализиран навреме и да не се разрастне", подчера Кишев.