33-годишниият Валери Стоянов се призна за виновни и сключи споразумение с прокуратурата, което беше  одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че на 19 март миналата година във Варна, при условията на продължаващо престъпление, той използвал чужда банкова карта., съобщиха от съда

На посочената дата мъжът бил на работа и забелязал, че шкафчето на негов колега не се заключвало. Отворил го, извадил дебитната карта, която намерил и запомнил ПИН-кода, който бил записан на листче.

Веднага отишъл до най- близкия банкомат, извършил проверка на баланса и изтеглил на два пъти сумата от 150 лева. За посочените тегления потърпевшият бил уведомен с SMS на мобилния си телефон. Реагирал веднага, като се обадил в обслужващата банка, за да бъде блокирана картата. Валери Стоянов направил още седем неуспешни опита да изтегли пари, но транзакциите били отказани, тъй като картата вече била блокирана.

Валери Стоянов е възстановил имуществени вреди, причинени от престъплението. Той е безработен, с основно образование, осъждан.

Пред съда 33-годишният мъж прие да му бъде наложено ефективно наказание "лишаване от свобода“ в размер на 1 година, което за изтърпи при първоначален "строг“ режим. В негова тежест са и направените разноски по делото в размер на 280 лева, които следва да плати в 7-дневен срок по сметка на ОД на МВР – Варна.  

Постановеният съдебен акт е с последици на влязла в сила присъда.