По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор и глоба 46-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества, съобщиха от обвинението. На 14.09.2022 г. около 11.00 часа, обвиняемият шофирал лек автомобил марка BMW по ул. "Мара Бунева“ в град София, когато бил спрян за проверка. 

Полицаите му направили "Drugtest 5000", който отчел положителен резултат за наркотични вещества. Той дал проба за изследване в болница, която показала, че е шофирал след употреба на тетрахидроканабинол и кокаин. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и е направена експертиза. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски районен съд призна Д.К. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "строг“ режим, глоба в размер 1000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.