Началникът на щаба на 12-та бригада със специално предназначение "Азов“ Богдан Кротевич е подал декларация в Службата за сигурност на Украйна (СБУ) срещу генерал, който "уби повече украински войници от всеки руски генерал“. Съответното изявление, публикувано в Telegram канала на Кротевич, е цитирано от DeepState и изданието "Страна.ua“.

Началникът на щаба на "Азов“ пояснява, че в изпратеното писмо се настоява за образуване на наказателно производство срещу един от генералите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), чието име не се уточнява: "Написах писмо до СБУ с призив да се започне разследване срещу един военен генерал, който според мен е убил повече украински войници, отколкото всеки руски генерал“.

По думите му военните прибягват до публична публичност, когато няма други начини да повлияят на ситуацията: "Рубикон е преминат. Трябва да разберете, че военните често прибягват до медийна реклама на посоки, които не водят към по-добър живот. Нашата форма на управление, за съжаление, е такава. В момента това е единствената възможност за промяна на ситуацията. Това е факт. Но единственото нещо, от което винаги ще се срамувам е, че не направих това по-рано“, пише Кротевич.