"Най-новият руски танк Т-14 "Армата" едва ли ще бъде използван по време на войната в Украйна поради високата си цена, въпреки превъзходството си над други модели". Това е заявил Сергей Чемезов, генерален директор на държавната корпорация "Ростех", предаде РИА Новости.

"Армата", като цяло е малко скъп танк. По отношение на функционалността, той, разбира се, е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп, така че армията едва ли ще го използва сега. За тях е по-лесно да купят същите Т-90, е коментирал той.

Според него 'сега има смисъл да се използват средства за създаване на нови оръжия".

"Сега имаме нужда от пари, за да създадем нови танкове, нови оръжия, може би по-евтини. Затова, ако има възможност да купим по-евтини, защо не", е добавил ръководителят на "Ростех".

По-рано Чемезов заяви, че "Армата" е на въоръжение в руската армия.

Миналата година руската агенция съобщи, че военните са започнали да използват танкове Т-14 от платформата "Армата" в "зоната на бойните действия в Украйна". Според информацият, посочена тогава "танковете не участват в директни щурмови действия, а обстрелват украински позиции, машините са получили допълнителна странична защита от противотанкови боеприпаси".