В Карлсруе приключи конгресът на партия "Съюз 90/Зелени“. На него присъстваха 825 делегати и 4000 гости от цяла Германия. Участниците преизбраха партийните лидери, набелязаха кандидати за избори за Европейски парламент и разработиха точки за бъдещата предизборна програма.

От редакцията на вестник BILD обаче обръщат внимание на друг аспект от събитието, което описват като "хранителен бунт“. Партийното ръководство предвидило почерпка за участниците в събитието, но само с вегетариански ястия. Менюто включвало шницел от целина с карфиол, веган бекон и гъби, или макаронено руло с тиква, крема сирене, масло от градински чай и зеленчуци. Множеството участници в конгреса обаче изглежда не са харесали подобна "диета“ и затова масово започнали да си поръчват пица.

Гласуването в заседателната зала продължило няколко часа, като през това време е било забранено внасянето на храна. И затова делегатите настояли за пица – за да се измъкнат поне за малко от партийното събитие. Един от охранителите на конгреса пояснява пред редакцията, че са доставени около 500 кутии с пица. Службата за сигурност трябвало да провери всяка една от тях.