Нивото на подготовка на мобилизираните украинци в някои учебни центрове оставя много да се желае. Както заяви заместник-командирът на "Азов“, понастоящем Трета отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Максим Жорин, някои от тези центрове "всъщност не разбират какво е съвременна война“, те "все още не са готови да преминат към съвременни методи и да променят нещо“, предава УНИАН.

"Днес е невъзможно да се стигне от ТЦК директно до Авдеевка. Друг въпрос е нивото на това обучение“, пише боецът в своя канал в Telegram.

 "Прекрасно разбирам, че сега всяка публикация за мобилизация предизвиква масова истерия в коментарите, но не само моят съвет остава актуален - изберете сами поделението, където ще преподават на високо ниво.

Жорин също припомни, че в първите дни на пълномащабна инвазия не е имало такова нещо като "подготовка“:

"В нашето подразделение веднага разделихме бойците на такива, които имаха боен опит и вече бяха готови да изпълняват бойни задачи, и част от по-опитните бойци бяха разпределени за инструкторския състав. Ето защо, докато някои вече се ч*каха близо до Киев, други се готвеха да научат нещо за условна седмица и да получат възможност да отидат на бой. Това бяха условията и това, което е важно, е, че нашите хора се бориха за правото да отидат на бойна задача“.