Жителите на турския град Коня излязоха посред нощ по улиците след земетресение с магнитуд над четвърта степен по скалата на Рихтер, съобщава вестник Yeni Şafak.

Според Службата за премахване на последиците от природни бедствия (AFAD), земетресение с магнитуд 4,2 е станало в 02.14 местно време (съвпада с българското време) в района на Кулу. Епицентърът е бил на дълбочина от 7,86 километра.

"Въпреки че земетресението беше усетено и в близките райони, стана известно, че по предварителни данни няма жертви, ранени и срутване на сгради. Във връзка със земетресението в района на Кулу някои граждани излязоха на улицата в паника и изчакаха известно време. Един от жителите, излязъл на улицата, е припаднал от паника и му е била оказана спешна медицинска помощ“, пише вестникът.

Справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) показва, че трус с магнитуд от 4,1 по скалата на Рихтер е регистрирано в 02:14 часа местно време. Според данните на сеизмолозите от ESMC епицентърът му е бил на 90 километра югозападно от Къръккале и на 2 километра северозападно от Кулу, на дълбочина от 2 километра.