Най-малко 38 души са загинали при стрелбата в детски център в североизточната част на  Тайланд, съобщава Reuters, като се позовава на информация на правоприлагащите органи.

Органите на реда отбелязаха, че пистолетът, използван от нападателя, е придобит законно. Властите уточниха обаче, че по-голямата част от убитите деца са получили прободни, а не огнестрелни рани.

По-рано тайландският вестник Khaosod съобщи, че са убити 36 души, включително 24 деца. Най-малко 12 души са ранени. По данни на Reuters най-малкото от загиналите деца е на две години. На свой ред вестник Nation уточнява, че 10 души са ранени, като половината от тях са в тежко състояние.

Стрелецът е 34-годишният Паня Хамрап, уволнен от полицията заради пристрастеност към наркотици. След нападението той избягал от местопроизшествието с бял пикап, който по-късно бе открит близо до дома му напълно изгорял. Пристигналите в къщата служители на реда установили, че мъжът се е самоубил, след като е отнел живота на съпругата и детето си.

Премиерът на Тайланд Прают Чан-о-ча поднесе съболезнования на семействата на загиналите и ранените. Той също така възложи да се ускори разследването на причините за инцидента.