Украйна, САЩ и целият свободен свят трябва да се погрижат през следващата година всеки да може да благодари за "спасението от злото“. Това заяви държавният глава на Украйна Володимир Зеленски в реч по време на Националната молитвена закуска в САЩ, съобщава РБК-Украйна.

Президентът на Украйна припомни, че почти година целият свободен свят се бори срещу злото. И е обединен както никога досега. "Героичните войници на Украйна вече побеждават злото на бойното поле“, увери Зеленски.

"Дали това се случи само благодарение на усилията на хората? Беше ли отговорено на молитвите ни? Сигурен съм, че да. Но са необходими действия на хората. Трябва да действате, за да кажете, че Господ ви подкрепя. И ние – Украйна, САЩ и целият свободен свят – трябва да работим заедно, за да можем догодина на Националната молитвена закуска просто да се помолим с благодарност за спасението от злото“, подчерта Зеленски.

Припомня се, че по-рано президентът на САЩ Джо Байдън, след отказа си да предостави на Украйна изтребители F-16, заяви, че ще обсъди искането на страната за оръжия със Зеленски. Бе съобщено също, че Байдън може да посети Централна Европа през февруари, в рамките на което да проведе среща с украинския президент.