Президентът на Украйна Володимир Зеленски е пътувал до Донецка област, като е посетил предните позиции на военните в Авдеевка, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на пресслужбата му.

Зеленски е изслушал доклада на командира на оперативно-тактическата групировка "Донецк" за обстановката в зоната на неговата отговорност. Той е разговарял и с представители на морската пехота, десантните, механизираните и артилерийските части и им е благодарил за службата.

"Имам честта да бъда днес тук, за да Ви благодаря за Вашата служба, за защитата на нашата земя, Украйна, нашите семейства. Поздравявам Ви за празниците, за Великден и Ви желая само победа – това, което пожелавам на всеки украинец, което е толкова важно за нас. Желая здраве на всички Вас и Вашите семейства и искрено благодаря на всеки украинец за дългия път, който изминавате всеки ден“, цитира агенцията думите на Зеленски.

Президентът на Украйна е връчил на военнослужещите държавни награди - орден "Богдан Хмелницки“ II и III степен, както и орден "За храброст“ II и III степен.

На свой ред военните са подарили на Зеленски военна монета, нашивки и табло със символите на 110-а механизирана бригада.