Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази готовност да отиде с Доналд Тръмп на фронта в Украйна, за да може да види реалността на войната, която той иска да спре "в рамките на 24 часа", предава Европейская правда.

Зеленски заяви своята готовност на Мюнхенската конференция по сигурността на 17 февруари, докато отговаря на въпроси от публиката.

Държавният глава на Украйна припомни, че публично е поканил Тръмп в Украйна и че украинските власти са благодарни на САЩ за подкрепата и на двете страни и "винаги искат те да знаят какво наистина се случва в тази война“.

"И ако Тръмп дойде, аз съм готов да отида на фронта с него. Мисля, че ако ще водим разговор за това как да сложим край на войната, трябва да покажем на вземащите решения какво означава тази война. Не става въпрос за това, че се пише в Instagram за нея, а за истинска война", добавя Зеленски.

Доналд Тръмп, който се стреми да бъде преизбран през 2024 г., след като спечели първичните избори на Републиканската партия в Айова, обеща " много бързо" да разреши ситуацията  с войната в Украйна.

В случай на победа, Тръмп обеща да "намали задълженията" към някои членове на НАТО, а също така планира да тласне Украйна и Русия към преговори.

През ноември Володимир Зеленски вече предложи на Тръмп да посети Украйна. Но Тръмп отказа, позовавайки се на "конфликт на интереси" с настоящата администрация на Джо Байдън.