В интервю за американския телевизионен канал FOX News президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира известното обещание на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп да прекрати войната с Русия за 24 часа, като го покани да посети фронтовата линия.

Зеленски подчерта, че не може да разбере как представителят на републиканците иска да постигне споменатия "подвиг“. По думите му Тръмп не може да разреши "трагедията на войната“ сам с него; политикът трябва да види фронта със собствените си очи.

"Където ще обясни всичко, ще обясни какво мисли, може би има някакви идеи. Не знам... Той ще види какво се случва и след това мисля, че ще промени решението си. Всички го разбрахме - няма две страни в тази война: има само един враг и това е позицията на Путин“, допълни Зеленски.

Според него руският народ сам може да промени нещо вътре в страната и да свали Путин. Но тази задача остава дълга и трудна, подчерта президентът на Украйна.

Путин се страхува само от силните и не забелязва никаква слабост - това означава, че Украйна трябва да бъде силна на бойното поле и да не позволява на Русия да окупира нищо, смята Зеленски.

"Позицията му ще бъде по-слаба, ако при нарастващ брой жертви хората в Русия видят тези съмнения и се обявят против тази война... Нуждаем се от такава вълна“, заключи президентът на Украйна.