Украйна няма информация за нощни атаки срещу Кремъл. Всички сили на страната ни са насочени изключително към освобождаването на собствените ни територии, а не към нападение на чужди. Това заяви прессекретаря на президента на Украйна Сергей Никифоров в коментар, цитиран от РБК-Украйна.

"Формулировката на терористичната държава е особено изненадваща. Терористична атака е разрушените къщи в Днепър и Уман или ракета, изстреляна срещу хора, които се опитаха да се евакуират на гарата в Краматорск и много други трагедии. И какво се случи в Москва, очевидно ескалиране на ситуацията преди 9 май, очакваният прием от нашите опоненти“, обясни Никифоров.

Секретарят на Съвета за национална сигурност Алексий Данилов от своя страна отказа да коментира изявлението на Русия относно атаката срещу Кремъл.

Русия обяви, че нейните военни и специални служби са деактивирали два дрона, за които се твърди, че са искали да атакуват Кремъл. Отбелязва се, че никой не е ранен в резултат на така наречената "атака“.

Руският президент Владимир Путин, според неговия прессекретар Дмитро Песков, не е пострадал и като цяло не е бил в Кремъл по време на "удара".