Президентът Володимир Зеленски заяви, че неговите международни пътувания ще имат резултати, които ще донесат лоши новини за руснаците. В частност това се отнася за посещението му в Хага. Това заяви президентът на Украйна по време на пресконференцията, цитиран от РБК-Украйна.

По думите на държавния глава, за него не е много трудно да напусне страната по време на войната и да посети международните партньори на Украйна.

"Не искам да демотивирам обществото в моята страна, войниците. Напускам страната за кратко, защото е необходимо, а не защото искам. За да донеса лоша новина на руснаците, сега в Хага, вчера бях във Финландия, недалеч от правосъдието“,  заяви Зеленски.

Медията припомня, че президентът на Украйна Володимир Зеленски беше във Финландия. Той посети Хелзинки по покана на своя финландски колега Саули Нийнистьо.

Президентът Володимир Зеленски е на посещение в Нидерландия. Държавният глава вече се срещна с членове на Сената и Камарата на представителите. Той посети и Международния наказателен съд (МНС) и изнесе реч пред Световния форум.