Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе поредното заседание на Ставката на Върховния главнокомандващ, съобщава Укринформ.

"В понеделник президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе поредното заседание на Ставката на Върховния главнокомандващ... Разузнаването информира за вероятните действия на противника в близко бъдеще. Членовете на Щаба разгледаха въпроса за осигуряване на силите за отбрана на Украйна с оръжие и боеприпаси, по-специално от местно производство“, се казва в изявление от пресслужбата на държавния глава.

Както се отбелязва, участниците в срещата са анализирали изпълнението на договорите с украинските производители и перспективите за увеличаване на вътрешното производство на всички видове ракети и боеприпаси.

Освен това е разгледан въпросът за комплектоването и оборудването на новосъздадените бригади.

Участниците в срещата изслушаха информация за оперативната обстановка на фронта. Командирите на Хортицката, Таврийската, Одеската и Северната оперативни групи докладваха за хода на военните действия в районите на фронта, попадащи под тяхна отговорност.

Присъстваха още ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак, началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят Денис Шмихал, секретарят по националната сигурност и отбрана Олексий Данилов, командири на оперативните групи, членове на правителството, ръководители на службите за сигурност и правоохранителни органи.

По-рано от Генералния щаб на ВСУ съобщиха, че през изминалия ден руската армия е атакувала седем региона на Украйна, използвайки самолети, дронове, РСЗО, артилерия и миномети.