Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе редовно заседание на Ставката на върховния главнокомандващ във вторник, 11 април, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на пресслужбата на президентската канцелария.

На заседанието участниците са излушали доклади за общата оперативна обстановка на фронтовата линия и обстановката на фронтовата линия в районите на отговорност на оперативно-стратегическите групировки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Ръководството на разузнаването е информирал за възможните действия на руснаците в краткосрочен план.

Освен това участниците в Ставката са анализирали състоянието на обезпечаване на частите с боеприпаси. Те са разгледали и въпроса за окомплектоването, въоръжението и бойната техника на създадените бригади на ВСУ.

Освен всичко друго, участниците в Ставката обсъдиха въпроси за повишаване на ефективността на системата за командване и управление и взаимодействието на различни групировки на силите за сигурност и отбрана на Украйна при изпълнение на бойни задачи.

На срещата присъстваха началникът на Офиса на президента Андрий Йермак, началникът на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни, министър-председателят Денис Шмихал, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, командирите на родовете войски и оперативните райони. В заседанието на Ставката участваха и членове на кабинета на министрите, ръководители на правоприлагащи агенции и правоприлагащи органи.