Руската федерация със сигурност ще получи отговор за всеки удар по украинските градове. Това увери държавният глава на Украйна Володимир Зеленски след поредицата от атаки през последното денонощие, предава РБК-Украйна.

По думите му целият свят вече разбира, че "Русия ще загуби тази война и всеки руснак ще отговаря за извършените престъпления“.

"Със сигурност ще отговорим на окупатора за всеки удар по нашите градове... Днешните руски удари по Запорожие, нощната атака по Киевска област. Всички руски удари ще получат както военен, така и политически и юридически отговор. Русия ще загуби тази война .Няма субект в света, който да не усеща това. Всички вече разбират това добре. И всеки руски убиец трябва да разбере: заповедта за арест е най-доброто нещо, което може да му се случи“, предупреди Зеленски.

По-рано през деня бе съобщено за руски удари срещу две девететажни жилищни сгради в Запорожие. В резултат загина един човек, а над други бяха ранени. Зеленски реагира на обстрела на града, като публикува видео със щетите от атаката.

Юрий Игнат, представител на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна, отбеляза, че руснаците вероятно са обстрелвали града с РСЗО "Торнадо-С".