Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе редовно заседание на Ставката на Върховния главнокомандващ в сряда. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава, предава Укринформ.

"Членовете на Ставката изслушаха доклади за оперативната обстановка на фронта и разгледаха неотложните нужди на силите за отбрана, участващи в отблъскването на въоръжената агресия на Руската федерация. Бяха анализирани и последните действия на противника и начините за противодействие“, се казва в съобщението.

От ОП отбелязват, че участниците в срещата са обърнали специално внимание на осигуряването на сигурността на държавната граница.

Освен това е продължена работата по въпросите на укрепването на противовъздушната и противоракетната отбрана и защитата на енергийната инфраструктура.

Разгледан е и курсът за възстановяване на енергийната система на Украйна.

На срещата присъстваха ръководителят на кабинета на президента Андрий Ермак, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, министърът на отбраната Олексий Резников, главнокомандващият на въоръжените сили Валерий Залужни, началникът на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов, началникът на Службата за външно разузнаване Александър Литвиненко, командиръите на Сухопътните войски и командващи оперативни направления.

Към заседанието са се присъединили министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, вътрешният министър Дмитро Кулеба, министърът на инфраструктурата Александър Кубраков, други членове на правителството, ръководители на правоприлагащи ведомства и органи.