Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел редовно заседание на Ставката на върховния главнокомандващ във вторник, съобщава Укринформ, като се позовава на пресслужбата на държавния глава.

"Участниците изслушаха доклади на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна и командирите на войските на оперативните райони за обстановката на фронта, обсъдиха изпълнението на предходни решения на Щаба в отделни сектори, включително в близост до населените места Бахмут и Кременна“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на срещата е разгледан и въпросът за осигуряване на силите за отбрана с необходимото въоръжение и техника.

Отделно е обърнато внимание на актуализиране на плана за действие на Въоръжените сили на Украйна за следващата година.

Съгласно изявлението на Офиса на президента, министърът на отбраната Олексей Резников, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов, ръководителят на Службата за външно разузнаване Александър Литвиненко, командващият Сухопътните сили на ВСУ Александър Сирски и командирите на войските на оперативните райони, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов и Андрей Ермак, ръководител на ОП.

На заседанието на Ставката присъстваха още министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, министърът на външните работи Дмитро Кулеба, вицепремиерът по възстановяването на Украйна - министърът на развитието на общностите, териториите и инфраструктурата Александър Кубраков, други членове на правителството, ръководителят на СБУ Василий Малюк и други ръководители на правоприлагащи органи и силови ведомства.