Президентът на Украйна Володимир Зеленски говори за настоящата ситуация на фронта. Това обяви той в свое видеообръщение в края на 257-ия ден от войната, предава УНИАН.

"Като цяло нашите сили са в състояние на активна отбрана на фронта - в някои райони на изток и юг ние постепенно изтласкваме врага назад. Ние постепенно се придвижваме напред. Донецка област остава епицентърът на най-голямото безумие на окупаторите – всеки ден умират със стотици. Земята пред украинските позиции е буквално осеяна с телата на окупаторите“, каза държавният глава.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на пълномащабното нахлуване украинските военни са ликвидирали 76 460 руски войници.

Така общите бойни загуби на противника от 24 февруари насам са около 76 хиляди 460 души, от които 530 са ликвидирани през изминалото денонощие.

Освен това, според ВСУ, са унищожени 2771 танка, 5630 бойни бронирани машини и др.

Украинската армия постепенно освобождава страната от руснаците. Към 6 ноември украинските войници вече са успели да освободят 37% от окупираните земи.

Сега източният фронт остава основният епицентър на войната. Руснаците се опитват да превземат Бахмут и Соледар в Донбас, за да постигнат поне някакъв успех на фронта след поредица от поражения.