Въпреки огромния брой загуби, командването на Руската федерация продължава постоянно да поставя различни задачи пред своите военни. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю пред телевизионния канал ARD.

"Настъплението може да бъде от всяка страна. Настъплението може да бъде на юг или на изток. Той (Путин - бел. ред.) си постави за цел достигане на административните граници на Донецка и Луганска области", посочи украинският лидер.

Зеленски подчерта, че Кремъл продължава да изпраща хиляди руснаци на смърт.

"Неговите деца не се бият, неговите деца не умират, неговите деца не страдат. А къде са неговите деца и внуци? Може би са в Донбас? Те подкрепят ли, както той казва, бедни хорате, които са обиждани? Или са на стража в окупираните територии Мисля, че не. Няма да ги намерим при вас. И след войната, и след това. Тези хора ще живеят. Цената на тази война са жертвите на други хора, не на Путин“, добяви президентът на Украйна.

Едновременно с това Зеленски заяви в Telegram, че командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е получило указания да формира резерви от личен състав, за да създаде възможности за осигуряване на почивка за възстановяване на военнослужещите.

"Задачата беше поставена на военните, така че не само да добавят [хора] към личния състав, но да има резерви, така че хората не само да се бият, но и да се възстановяват. <...> Бяха взети съответстващи решения направени в щаба на върховния главнокомандващ... Честно казано, не мога да кажа как протичат някои стъпки от мобилизационните процеси, трябва да ги има, ние наистина се нуждаем от тях“, каза той по време на среща със студенти и преподаватели от Киевския национален университет "Тарас Шевченко“, видеото от която беше публикувано в Telegram канала на украинския лидер.