Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че пробивът на Руската федерация в района на Харков е завършил с военни загуби  1 към 8 (един украинец на всеки осем руснаци)". Зеленски е коментирал темата в интервю за централноазиатските медии, цитирано от казахстанското издание Vlast.

"Путин абсолютно не се интересува от значението на човешкия живот. Не само това, не го интересува кой на какъв език говори. Не го интересува и неговият народ, както цивилни, така и военни", е коментирал украинският президент.

"Техният пробив в посока Харков, който се случи преди малко повече от две седмици, завърши с военни загуби 1 към 8, един украинец към осем руснаци", е допълнил Зеленски.

"И кажете ми, някъде има тази статистика, той интересува ли се от [загуби на хора] или не? Преди това имаше около 2-3 хиляди жертви на седмица - постоянно получавам анализи за смъртта на руски войници. 2-3 хиляди семейства загубиха децата си. Но на него абсолютно не му пука. Путин в момента в банята ли е, или къде е там - на СПА, което е показвано многократно? В този момент той прави нещо съвсем различно. Но той няма да измие малките си ръчички, от цялото това кръвопролитие", е посочил още Зеленски.

"Светът трябва да се обедини, иначе нито една от страните няма да оцелее: нито Киргизстан, нито Казахстан, който има добри отношения с Китай. Никой не може сам да устои на пълномащабна война с руснаците. И Украйна не действа сама. Украйна воюва заедно с народа си", е коментирал той.