Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че международната общност не трябва да забравя, че руската агресия е основната причина за глобалните кризи, предава УНИАН.

Както каза държавният глава във вечерно обръщение към украинците, което беше публикувано в социалната мрежа Facebook, той се срещна с посланиците на украинската държавна благотворителна платформа UNITED24 Андрей Шевченко и актьора Лев Шрайбер.

"Обсъдихме как можем да поддържаме максималното внимание на света към нуждите на нашата отбрана. Всяка седмица тази задача придобива все по-голяма тежест“, отбеляза Зеленски.

"Русия създаде толкова много кризи, включително кризата с разходите за живот в много страни, както и хранителните и енергийните кризи, които разпространяват несигурност и разочарование от живота по света. Трябва да запазим първопричината за тези кризи, а именно руската агресия, във фокуса на световното внимание. И трябва да напомняме, че именно Украйна пострада най-много от руския терор“, каза още президентът.

"Благодарен съм на всички, които изпълняват тази важна функция, по-специално на посланиците на UNITED24. Тяхната дейност означава милиарди гривни за Украйна и постоянно повишаване на вниманието към нуждите на нашата държава и народ“, добави държавният глава.

Както УНИАН съобщи, хора от 110 страни по света са се присъединили към платформата за набиране на средства UNITED24, инициирана от президента на Украйна Володимир Зеленски, за три месеца работа, а общият размер на благотворителните вноски възлиза на повече от 6 милиарда гривни (над 1 милиард долара).

Превод и редакция: Иван Христов