"Засега Русия и нейното ръководство не са готови за справедлив мир и това е факт. Последното така наречено "мирно предложение" на Путин обезсмисля всички негови предишни изявления за желание за прекратяване на войната". Това е заявил президентът на Украйна Володимир Зеленски на заключителната пресконференция след срещата на върха за глобалния мир в Швейцария, предава УНИАН. 

"В Русия не се нуждаят от мир – факт, ние всички се нуждаем от мир – факт. Събирането на толкова много уважавани страни, съответните представителства и религиозни лидери показва, че всички ние се нуждаем от мир. Това е повече от всеки един агресор по броя на населението, по броя на териториите, нека не мислим за Русия, нека си вършим нашата работа", е коментирал той.

Според Зеленски Путин е потвърдил с "мирното си предложение", че няма да сложи край на войната, а иска да продължи да завзема територии.

"Путин предаде на целия свят, че всичко, което е казал за желанието да сложи край на войната, е умножено по нула", е допълнил Зеленски.