Много тежка е обстановката в Донецка област - продължават ожесточени боеве. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение, предава Укринформ.

"Много е трудно в Донецка област – там се водят ожесточени битки. Но колкото и да е трудно и какъвто и натиск да има, трябва да издържим. Ние трябва да използваме и използваме всеки ден и всяка седмица, за да укрепваме отбраната си на фронта, да укрепваме международната си позиция, да засилваме натиска върху Русия и да даваме нови възможности на нашите хора да преминат през това трудно време“, заяви президентът .

Той отбеляза, че има много информации, че руснаците искат да направят нещо "символично" през февруари и да се опитат да отмъстят за миналогодишните си поражения.

 "Виждаме този повишен натиск в различни области на фронтовата линия, както и натиск в информационното поле“, каза Зеленски.

Укринформ отбелязва, че руските сили продължават да се прегрупира в определени райони. Соред украинската държавна агенция, те съсредоточават основните си усилия върху провеждането на настъпателни операции в района на Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Новопавловка.