Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че няма да има мир, докато полуостров Крим не бъде върнат отново под властта на Киев, съобщава германският вестник Die Zeit.

"Светът трябва да знае: уважението и редът ще се върнат в международните отношения, само когато украинското знаме се върне в Крим“, написа Зеленски в съобщение в социалната мрежа Twitter.

"Деокупацията на Крим е безалтернативна не само за Украйна, но и за целия свят. Убеден съм в това“, категоричен бе президентът на страната.

Точно както Украйна зачита териториалната цялост на други държави, също изисква уважение към своя суверенитет, допълни Зеленски, визирайки предложението на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва Украйна да се откаже от Крим в името на мира. "Целият ни Изток, Юг, всичките ни общности, всичките ни хора  заслужават еднакво да живеят и то - свободно“, подчерта още Зеленски.

"Светът трябва да знае: уважението и редът ще се върнат в международните отношения, само когато украинското знаме се върне в Крим, когато там има свобода – както навсякъде другаде в Украйна“, заключи той.