В американската военна авиобаза във Федерална република Германия Рамщайн (Рейнланд-Пфалц) започна поредната среща за отбранителната подкрепа на Украйна, съобщава "Укринформ“.

В очната среща на контактната група, която се провежда по покана на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, участват представители на около 50 държави - ръководители на отбранителни ведомства и високопоставени военни.

Във военновъздушната база пристигна и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Германия е представена от министъра на отбраната Кристин Ламбрехт.

Участниците в срещата планират да "обсъдят продължаващата криза в Украйна и различните предизвикателства пред сигурността, пред които са изправени съюзниците и партньорите на САЩ“, заявиха от командването на САЩ в Европа преди събитието.

Както беше съобщено, миналата неделя премиерът на Украйна Денис Шмигал по време на посещение в Берлин поиска да бъдат предоставени на Киев бойни танкове Leopard 2.

Германия вече достави Panzerhaubitze 2000 и реактивни системи за залпов огън (РСЗО) MARS-II и много други оръжия. Но Берлин все още се колебае с предоставянето на своите бойни танкове.

Това е третата среща на контактната група в авиобазата Рамщайн, първата се проведе в края на април.