Превземането на разположения в Донецка област град Часов Яр вероятно е само въпрос на време. Това предупреди заместник-ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки в интервю за британското списание The Economist.

По думите му тази опорна точка на голяма надморска височина е "ключът“ към по-нататъшното настъпление на руските сили към последните големи градове в Донецка област. И Часов Яр може да повтори съдбата на Авдеевка, която руснаците унищожиха изцяло.

"Не днес или утре, разбира се, но всичко зависи от нашите резерви и доставки“, добави Скибицки.

Русия има успех на югозапад в село Очеретино, където неотдавнашната ротация на украинските войски се провали. Руснаците успяха да пробият първата отбранителна линия и да създадат важно предмостие с площ от 25 квадратни километра.

"Украйна е на определен път към стабилизиране на ситуацията, докато Русия хвърля "всичко“, което има, за да постигне по-големи успехи. Според генерала руската армия вече не е арогантната организация, която беше през 2022 година, и сега действа като " единен организъм, с ясен план и под единно командване“, се казва в материала.